OptiekFauteuilsamp; Chaiselongue Lounge Stoel Delife Goya Bruin Gestoffeerd Antiek Cocktailstoel 76gyYbf
OptiekFauteuilsamp; Chaiselongue Lounge Stoel Delife Goya Bruin Gestoffeerd Antiek Cocktailstoel 76gyYbf
Express Express NachtkastjeBreedte Cm 50 Express NachtkastjeBreedte NachtkastjeBreedte Solutions Cm Solutions 50 Solutions 50 KJ1TlFc

Patellogastropoda hebben afgeplat, kegelvormige , en de meerderheid van de soorten worden vaak gevonden sterk vast te houden aan stenen of andere harde ondergronden, op zoek als kleine hobbels op het oppervlak. Veel limpet zijn vaak bedekt met microscopisch kleine gezwellen van groene mariene algen, die kan hen nog moeilijker om te zien, omdat ze nauw kunnen lijken op de rots oppervlak zelf.

De gewone schaalhoren is een rotsbewoner die leeft in de getijdenzone. Als het water zich terugtrekt kan hij zich zo krachtig tegen de onderliggende stenen vastzuigen dat hij door mensen niet onbeschadigd is te verwijderen. De tandjes op de radula is opgebouwd uit een van de sterkste natuurlijke weefsels die bekend zijn. De stof is taaier dan en sterker dan .

Limpets zijn in staat om, wanneer het tij gaat uit, van carving gaten met hun radula, genaamd “home littekens ‘in getijden rotsen. Zij zich aan het substraat zo sterk dat ze waarschijnlijk niet worden verdreven. De tanden bestaan ​​uit goethiet, een op ijzer gebaseerde minerale, geweven op een bepaalde wijze gegroepeerd in 1μ dikke bundels.

De meeste limpet species houders die minder dan 3 in (8 cm) in maximumlengte en vele zijn veel kleiner dan dat.

Een west Mexicaanse limpet species, de reus limpet, patella mexicana, is bekend als grote als 8 in (20 cm) groeien. Deze soort is nu ernstig met uitsterven bedreigd, omdat het langzaam tot wasdom te komen, en heeft geleden van meer dan verzamelen, zowel als een voedingsmiddel en door Shell verzamelaars en handelaren. [wikiwand.com]

Facebook Comments

Related Posts

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

OptiekFauteuilsamp; Chaiselongue Lounge Stoel Delife Goya Bruin Gestoffeerd Antiek Cocktailstoel 76gyYbf
Nederlands
Dansk Nederlands English Français Deutsch Italiano Português Español
Stuks LiggendVe10 Documenthoezen Documenthoezen Met OphanglussenA4 0yv8NmnwOP